Članak

Džeko, Pjanić, Teletović, Tuka i drugi sportisti čestitali Dan nezavisnosti

Još jedan bh. košarkaš, koji s dosta uspjeha igra u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA, Jusuf Nurkić uputio je čestitku povodom nacionalnog praznika.

SARAJEVO, (Patria) - Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti. Prije 26 godina građani Bosne i Hercegovine na referendumu su glasali za nezavisnu, suverenu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

Vodeći sportisti Bosne i Hercegovine Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i brojni drugi čestitali su građanima Dan nezavisnosti. 

- Nije savršena, ali je naša i meni najljepša. Zemljo jedina, volim tvoje ime i s ponosom ga nosim na srcu. Sretan ti Dan nezavisnosti Domovino jedina - poručio je kapiten fudbalske reprezentacije Edin Džeko.

Čestitku je uputio i jedan od najboljih naših fudbalera Miralem Pjanić.

- Sretan ti Dan nezavisnosti jedina Domovino - kaže Pjanić. 

Naš najbolji košarkaš Mirza Teletović, koji se u Americi oporavlja od povrede, također nije zaboravio uputiti čestitku.

- Zemljo tisućljetna, na vjernost ti se kunem. Našoj jednoj jedinoj Bosni i Hercegovini želim sretan Dan nezavisnosti. Takva si kakva si, mi bolje nemamo i za tebe živimo i uvijek ti se vraćamo… Volim te Bosno i Hercegovino - napisao je Teletović.

Još jedan bh. košarkaš, koji s dosta uspjeha igra u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA, Jusuf Nurkić uputio je čestitku povodom nacionalnog praznika.  

- Svim Bosancima i Hercegovcima u domovini i širom svijeta sretan 1. mart, Dan nezavisnosti! - čestitao je Nurkić.

Čestitke su uputili i golman fudbalske reprezentacije BiH Asmir Begović, kao i najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

#Sport