Članak

U Mravićima kod Doboja policija spriječila borce da blokiraju saobraćaj

Na ovoj lokaciji nalazi se više od 200 demobilisanih boraca, a pedesetak metara od njih su pripadnici MUP-a ZDK i MUP-a SBK.

BiH, (Patria) - Satima već traje protest demobilisanih boraca u Mravićima kod Doboja u neposrednoj blizini magistralnog puta M17, ali kada su pokušali zaustaviti saobraćaj došlo je do naguravanja s policijskim snagama. 

Na ovoj lokaciji nalazi nekoliko stotina demobilisanih boraca, kao i pripadnici MUP-a ZDK i MUP-a SBK. Kako je poručeno neće dozvoliti novu blokadu puteva. Borce su ranije pozvali i udruženja poslodavaca i udruženja poljoprivrednika da ne blokiraju puteve jer privreda i građani trpe velike štete.

Okupljeni borci upozoravaju vlast da ne šalju na njih policiju i ne upotrebljavaju silu jer će uzvratiti istom mjerom. Poručuju da se neće skloniti i da će blokirati cestu do ispunjenja zahtjeva. 

Prije nekoliko dana bivši borci su blokirali neke od najznačajnijih saobraćajnica, a policija je 1. marta odblokirala put M-17 kao i Vogošćansku petlju. Najduža blokada trajala je na petlji Šićki Brod u Tuzli gdje je tek jutros MUP TK sa specijalcima FUP-a uspio odblokirati cestu. 

(N1/Patria)

#BiH