Članak

Šefica Svjetske banke u BiH sa Tegeltijom: Nastavljaju se projekti, ali i očekuju se nova ulaganja

Na sastanku je istaknuto da je u pripremi pet novih projekata za BiH te da se očekuju nova ulaganja i dobri rezultati u ovoj godini.

(Patria) - Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristoferom Šeldonom o
nastavku realizacije projekata koje finansira ova međunarodna institucija.

S obzirom na to da je ministar Tegeltija imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Šeldon se na sastanku zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci koju je pružao projektima Svjetske banke u prethodnim mandatima.  

Ministar Tegeltija kazao je da će realizacija projekata Svjetske banke i ubuduće biti važan priorotet. Dodao je da su projekti Svjetske banke značajni za stanovništvo u BiH te da pokrivaju mnogobrojne oblasti od ulaganja u lokalne zajednice do velikih infrastrukturnih projekata, ali i konsultantskih usluga.

Na sastanku je istaknuto da je u pripremi pet novih projekata za BiH te da se očekuju nova ulaganja i dobri rezultati u ovoj godini.

Prema Šeldonovim riječima, Svjetska banka će, između ostalog, nastaviti svoje aktivnosti na realizaciji projekata u šumarskom sektoru, zaštiti kvaliteta vazduha i razvoju politika zdravstvenih sistema u BiH. 

#BiH