Članak

State Department o Dodikovom susretu s Putinom: Staza koja vodi prosperitetnoj i sigurnoj budućnosti prolazi kroz Brisel, a ne Moskvu

Kratkovidi potezi koji ne služe interesima građana Rs-a.

(Patria) - Niti jedna vlada, ni na kojem nivou, ne bi trebala u ovom trenutku proširivati saradnju s Rusijom, dok ta zemlja provodi agresiju protiv Ukrajine.

Rekao je ovo za Glas Amerike portparol State Departmenta, komentarišući današnji susret predsjednika Rs-a i Rusije Milorada Dodika i Vladimira Putina u Moskvi.

- Odluka predsjednika Rs-a Milorada Dodika da se sastane s Vladimirom Putinom, dok Rusija u isto vrijeme otvoreno krši osnove i zakone međunarodnog poretka, kao i njegovo ranije odlikovanje Putina - kratkovidi su potezi koji ne služe interesima građana Rs-a.

Povezani tekst: SASTANAK U MOSKVI Dodik pravdao Putinovu invaziju na Ukrajinu, on mu zahvalio na prijateljskom stavu Rs-a

Staza koja vodi demokratskoj, prosperitetnoj i sigurnoj budućnosti, što svi građani BiH žele, uključujući stanovnike Rs-a, prolazi kroz Brisel, a ne kroz Moskvu. Stoga, smatramo Dodikov put kontraproduktivnim i nadasve štetnim - poručili su iz State Departmenta.

#BiH #MiloradDodik #Rusija #VladimirPutin #StateDepartment