Članak

Ohrabren u Rusiji: Dodik i Putin odredili poteze Rs-a kada se donese odluka o državnoj imovini!

Razgovarali smo o različitim temama.

(Patria) - Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske vratio se iz Rusije, ali i Srbije s nekom novom insipiracijom, ojačan i čini se nikad odlučniji u svojoj politici. On je na press konferenciji govorio kako sastanci u Rusiji su bili uspješni i Republika srpska je pokazala svoj značaj. Dodik je poručio da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao više od sat vremena.

- Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čovjeka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika - rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da taj neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja Republici srpskoj, pa i oko imovine.

- Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta - jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost. Moram da kažem da je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razumije situaciju i Rs neće ostati sama - naglasio je Dodik.

Predsjednik Rs-a je napomenuo da je "Rusija garant Dejtonskog sporazuma i da je ona uvijek čula naš glas i jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu". 

 

#BiH