Članak

Članovi Kolegija oba doma PSBiH razgovarali sa premijerom Turske

On je također pohvalio saradnju parlamenata dvije zemlje kao i aktivno djelovanje parlamentarnih grupa prijateljstva BiH i Turske.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Ognjen Tadić, njegov zamjenik Safet Softić te zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarali su danas sa delegacijom Vlade Republike Turske koju predvodi premijer Binali Yildirim.

Tokom susreta izraženo je zadovoljstvo vrlo dobrim političkim odnosima dvije prijateljske zemlje ali i sve boljom saradnjom BiH i Turske na privrednom planu.

Članovi rukovodstva domova Parlamentarne skupštine BiH istaknuli su da je uočljivo nastojanje Turske da kako neposredno tako i kroz bilateralne i trilateralne inicijative doprinese stabilnosti ovog dijela Evrope. Kada je posrijedi saradnja sa našom zemljom, izražena je zahvalnost za nastojanje Turske da razvija svestranu saradnju sa svim dijelovima Bosne i Hercegovine kao i njenu spremnost da se veze šire i učvršćuju.

Premijer Yildirim istaknuo je tokom razgovora da Republika Turska snažno podržava put Bosne i Hercegovine ka intergraciji u Evropsku uniju i reformske zahvate koji se nastoje provesti. On je također pohvalio saradnju parlamenata dvije zemlje kao i aktivno djelovanje parlamentarnih grupa prijateljstva BiH i Turske. 

#BiH