Članak

Profesor Hadžikadić na Praznik rada predstavio dokument Bosna i Hercegovina 2030

Mirsad Hadžikadić vratio se u BiH iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je radio kao univerzitetski profesor. Na predstojećim izborima u BiH bit će nezavisni kandidat za Predsjedništvo BiH

SARAJEVO, (Patria) - Profesor Mirsad Hadžikadić predstavio je na Praznik rada, 1. maja, oblasti svog političkog djelovanja, koje je nazvao Bosna i Hercegovina 2030.

U dokumentu, objavljenom na zvaničnoj stranici ovog profesora informacionih tehnologija, kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na izborima u oktobru, navodi se nekoliko ključnih interesovanja, među kojima su: građanska država, mladi, sigurnost i kvalitet života.

„Bosna i Hercegovina mora slijediti najbolje tradicije evropske demokratije, gdje su prava i obaveze svakog stanovnika obezbijeđene i garantirane od strane države na cijelom njenom teritoriju. Pravo svakog stanovnika je da ostvari svoje interese koji nisu na štetu drugih stanovnika. Obaveza svakog stanovnika je da doprinese pozitivnom razvoju države. Sigurnost, pravednost i kvalitet života pojedinca su mjera uspjeha države. To se može ostvariti samo državom prava u kojoj je pojedinac konstitutivni element države“, navodi se u dokumentu Bosna i Hercegovina 2030, u kojem stoji i to da Bosna i Hercegovina ne može postojati izvan političkih, ekonomskih, finansijskih i društvenih procesa Evropske unije.

Kompletan  dokument Bosna i Hercegovina 2030 dostupan je na stranici mirsadhadzikadic.ba 

Profesor Hadžikadić je svim građanima Bosne i Hercegovine čestitao i 1. maj, ističući kako je pravo na rad osnovna dužnost koju svaka država mora da ispuni prema svojim građanima, prenosi novinska agencija Patria.

Mirsad Hadžikadić vratio se u BiH iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je radio kao univerzitetski profesor. Na predstojećim izborima u BiH bit će nezavisni kandidat za Predsjedništvo BiH. Neke od političkih partija u BiH već su najavile da neće imati svoje kandidate za Predsjedništvo, već će podržati kandidaturu profesora Hadžikadića.

#BiH