Članak

Sanjin Sefić tvrdi da se ne sjeća ničega od nesreće do hapšenja u Novom Sadu

Odgovarajući na pitanja tužiteljice kazao je da uopće nije vidio djevojke na cesti i da nije znao da ih je udario dok to nije čuo na radiju.

SARAJEVO, (Patria) - Nastavak suđenja optuženom Sanjinu Sefiću u slučaju pogibije studentica Selme Agić i Edite Malkoč održano je danas na Kantonalnom sudu u Sarajevu nakon što je više puta odgađano. 

Danas je svjedočio Sefić navodeći da je "to bio nesretan slučaj". Kazao je da dvije godine ne spava i da je spreman odgovarati. On je tokom svjedočenje kazao da nije vidio djevojke te da je vozio 70 km na sat. U optužnici je navedeno da je Sefić vozio brzinom većom od 100 km na sat i da je prošao na crveno svjetlo. 

Sefić je danas kazao da se ne sjeća ničega od momenta kada je uočio krv i ostatke tkanine na automobilu do predaje policiji u Novom Sadu. 

Odgovarajući na pitanja tužiteljice kazao je da uopće nije vidio djevojke na cesti i da nije znao da ih je udario dok to nije čuo na radiju.

Njegova odbrana zatražila je vještačenje kako bi se utvrdilo i ustanovilo da li zbog amnezije nije pružio prvu pomoć nastradalim djevojkama.

Danas je svjedočio i taksista Senad Zulčić koji je kazao da je stajao na semaforu čekajući zeleno svjetlo kada je pored njegovog automobila projurio automobil Golf crne boje koji je udario djevojke. Naveo je da se sjeća zvuka udara, ali kada je otvorio oči tog automobila više nije bilo.

Nakon suđenja medijima se obratio otac nastradale Selme, Amir Agić koji je istakao kako samo žele da se agonija završi.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, "golfom 6" krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović, terete se da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić prešao granicu i krio se u Srbiji. Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Sanjin Sefić je izručen bh. pravosuđu 9. januara 2017. godine. 

#BiH