Članak

Damir Džumhur nakon teške borbe prošao u treće kolo Roland Garrosa

Maratonski meč završen je još jednim preokretom. Pri rezultatu 5:5, Džumhur pravi brejk i prolazi u treće kolo drugog Grand Slam turnira u sezoni.

PARIZ, (Patria) - Najbolji teniser BiH Damir Džumhur izborio je  plasman u treće kolo Roland Garrosa pobjedom protiv Radua Albota rezultatom 3:2. Po setovima je bilo 6:3, 6:3, 5:7 i 1:6 i 7:5.

Nakon odličnog nastupa u prvom kolu protiv Denisa Kudle, Džumhur je  impresivno ušao u meč i protiv Moldavca, pa je mirisalo na to da duel neće biti dug, te da će Sarajlija nakon tri seta proći u treće kolo.  Ipak, to se nije dogodilo, piše Scsport.

Džumhur odlično otvara duel. Već nakon prva tri gema imao je 3:0, a  onda se Albot vraća. Na brejk Moldavca, Džumhur odgovara ri-brejkom i  privodi prvi dio igre u svoju korist.

U drugom setu slična priča, s tim da je ovaj put Damir morao napraviti  tri brejka kako bi došao do rezultata 6:3.

Nakon toga Albot je zaigrao znatno bolje. Treći set je bio  fantastičan, a malo je nedostajalo da vidimo nesvakidašnji preokret. 

Albot je vodio rezultatom 5:0, sa tri brejka prendosti, ali je Džumhur  vratio sve na početak i poravnao na 5:5. Kada su svi očekivali i  kompletan preokret Damira, uslijedio je novi pad i Moldavac osvaja  svoj prvi set danas.

Sa dobrom igrom nastavio je Albot i u četvrtom setu kojeg je ekspresno  riješio u svoju korist rezultatom 6:1, pa je pobjednik odlučen nakon  odlučujućeg petog seta.

Prvi je do brejka stigao Albot. Došao je do prednosti od 4:2 i činilo se da će to biti dovoljno za pobjedu. Ipak, Džumhur odgovara sa dva vezana gema i set je otišao u neizvjesnu završnicu.

Maratonski meč završen je još jednim preokretom. Pri rezultatu 5:5, Džumhur pravi brejk i prolazi u treće kolo drugog Grand Slam turnira u sezoni.

#Sport