Članak

SDP i A-SDA potpisali sporazum: Podrška Denisu Bećiroviću u utrci za Predsjedništvo BiH

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a kazao je kako podrška drugih stranaka i njegovih kolega iz parlamenta pokazuje koliko je on vrijedan kandidat.

SARAJEVO, (Patria) - SDP BiH i A-SDA potpisali su Sporazum o podršci kandidatu za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću.

Moglo se čuti da je ovo početak procesa formiranja širokog fronta progresivnih snaga koje će se okupiti oko predsjedničkog kandidata.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a kazao je kako podrška drugih stranaka i njegovih kolega iz parlamenta pokazuje koliko je on vrijedan kandidat. 

- A-sda pokazuje stalni rast, imaju stabilno biračko tijelo i to nas utvrđuje u uvjerene da ćemo 7. oktobra prvi put imati čovjeka u Predsjedništvu iza kojeg stoji šira grupacija političkih partija i pristalica. Ovim ne završavamo aktivnosti, bit će tu još političkih partija s kojima smo dogovorili potpisivanje ovakvih sporazuma – istakao je Nikšić. 

Nermin Ogrešević, predsjednik A-SDA istakao je da Bećirović dobar i kompetentan kandidat, zreo i vjerodostojan, koji se godinama kroz parlamentarni rad na kvalitetan i iskren način borio za BiH.

- Mislim da će biti dobar član Predsjedništva BiH, unijeti novu dinamiku koja nam treba te znati predstavljati na kvalitetan način državu i njene građane – mišljenja je Ogrešević.

Denis Bećirović podsjeća da je obećao ljudima da će učiniti sve da okuplja i povezuje ljude u ovoj zemlji.

Već danas počinjem s realizacijom tog obećanja. Ovo je početak tog procesa okupljanja različitih političkih stranaka pod jednom zastavom, zastavom BiH. Ujedinjeni smo oko ideje da ova zemlja treba postati punopravna članica EU i NATO i da popravimo imidž BiH - rekao je Bećirović.

 

#BiH