Članak

Učenici iz Konjević Polja i okoline posjetili Stari Grad

Učenici i osoblje Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Konjević Polja posjetili su danas Općinu Stari Grad, a potom i starogradske atrakcije. Ugostili su ih načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i

SARAJEVO, (Patria) - Učenici i osoblje Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Konjević Polja posjetili su danas Općinu Stari Grad, a potom i starogradske atrakcije. Ugostili su ih načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina.

Posjeta je rezultat jako dobre saradnje Općine i školskih ustanova u Konjević Polju i Novoj Kasabi koje se nalaze u blizini Bratunca. Dva puta u toku prošle godine, delegacija Općine Stari Grad je odlazila u OŠ „Petar Kočić“ u Konjević Polje i Edukativni centar u Novu Kasabu, gdje su uručili poklone učenicima i osoblju. Na poziv Općine, 20-ak učenika i njihovi nastavnici, predvođeni direktoricom OŠ „Petar Kočić“ Oliverom Beatović, su bili gosti u Starom Gradu.

Direktorica Beatović je načelniku Hadžibajriću i predsjedavajućem Pušini pojasnila kompleksnost situacije koja je dovela do odlaska velikog broja učenika iz OŠ „Petar Kočić“ u novootvoreni Edukativni centar u Novoj Kasabi, a koji je nažalost političke prirode.

- Iako nas dijeli tačno 100 kilometara i mnogobrojne nadležnosti, to nije predstavljalo nikakvu prepreku načelniku Ibrahimu Hadžibajriću i njegovoj administraciji da nam dadnu podršku i podignu samopouzdanje našoj djeci. Značenje je veće jer razumijevanje i podrška dolaze iz velikog grada - kazala je direktorica Beatović.

Nakon posjete Općini, veseli gosti iz Konjević Polja su posjetili OŠ „Hamdija Kreševljaković“ na Vratniku, gdje ih je dočekao direktor škole Salko Huskić sa saradnicima. A učenici sa Vratnika su svojim vršnjacima pripremili pozorišnu predstavu „Čarobnjak iz Oza“. Posjeta se nastavila obilaskom Baščaršije i vožnjom Trebevićkom žičarom.

#BiH