Članak

Zvizdić: Pokrenut ćemo pitanje ustavnosti Zakona o upravljanju državnom imovinom Hrvatske

Sabor Hrvatske usvoji je Zakon o upravljanju državnom imovinom, prema kojem Hrvatska može raspolagati i imovinom Bosne i Hercegovine koja se nalazi na teritoriji Hrvatske. Riječ je o imovini bivših bh

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Vijeća ministra Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić rekao je večeras u Dnevniku D Federalne televizije da će pokrenuti pitanje ustavnosti Zakona o upravljanu državnom imovinom koji je nedavno usvojio Sabor Hrvatske.

„Mi ćemo iskoristi sve pravne mogućnosti da pokrenemo i pitanje ustavnosti zakona koji je usvojen i da zaštitom našu imovinu“, rekao je Zvizdić, prenosi agencija Patria.

Sabor Hrvatske usvoji je Zakon o upravljanju državnom imovinom, prema kojem Hrvatska može raspolagati i imovinom Bosne i Hercegovine koja se nalazi na teritoriji Hrvatske. Riječ je o imovini bivših bh. kompanija, koje su uglavnom ugašene nakon raspada Jugoslavije.

„Iznenađen sam sa tim stavom Hrvatske“, rekao je Zvizdić, dodajući da taj stav ne korespondira sa izjavama iz Hrvatske da su prijatelji BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministra podsjetio je da je BiH vratila imovinu Hrvatskoj, te da je očekivao da će na isti način postupiti i Hrvatska, ali se, rekao je, to nije desilo.

#BiH