Članak

'Posjeta Čovića Rusiji privatne prirode, izuzimajući osobe koje su putovale po službenoj dužnosti'

Mediji su ranije objavili narudžbenicu Predsjedništva BiH u kojoj Predsjedništvo naručuje avionske karte do Ruske Federacije za potrebe Čovića i referenta Željka Loncu. Iz kabineta Čovića tvrde da je

SARAJEVO, (Patria) - Iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića demantirao je da je član Predsjedništva BiH bio u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji.

Mediji su ranije objavili narudžbenicu Predsjedništva BiH u kojoj Predsjedništvo naručuje avionske karte do Ruske Federacije za potrebe Čovića i referenta Željka Loncu. Iz kabineta Čovića tvrde da je narudžebenica falsifikat, te da je Čović u Rusku Federaciju putovao o privatnom trošku.

„Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je imao privatno putovanje, te je lično snosio troškove putovanja i boravka u Ruskoj Federaciji“, navodi se iz kabineta.

„Predsjedništvo BiH nije ni na koji način participiralo u troškovima ovoga putovanja“, dodaje se.

„S obzirom da je karakter posjete privatne prirode, broj osoba koje su putovale sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH, izuzimajući one koji su putovali po službenoj dužnosti, stvar je lične prirode. Ruska Federacija je za sve državnike koji su doputovali zbog Svjetskog prvenstva, a bez obzira na karakter posjete, osigurala protokolarnu i logističku podršku, kao i policijsku pratnju“, zaključuje se u reagiranju, prenosi NAP.

#BiH