Članak

Hrvatska policija uhapsila zapovjednika logora Manača Danu Lukaića

U organizaciji Udruženja "Jadovno 1941." iz Banja Luke, u Jadovnom i kod Šaranove jame na Velebitu danas se obilježava sjećanje na stradale u Drugom svjetskom ratu. Radi se o žrtavama u kompleksu logo

LIČKO PETROVO SELO, (Patria) - Hrvatska policija uhapsila je danas na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo Danu Lukaića, osumnjičen za ratne zločine, u vrijeme kada je bio zapovjednik srpskog koncentracijskog logora Manjača kod Banja Luke, objavila je Hrvatska radio televizija.

U organizaciji Udruženja "Jadovno 1941." iz Banja Luke, u Jadovnom i kod Šaranove jame na Velebitu danas se obilježava sjećanje na stradale u Drugom svjetskom ratu. Radi se o žrtavama u kompleksu logora NDH Gospić – Jadovno - Pag.

Predsjednik udruženja "Jadovno 1941." Dušan Bastašić  kazao je da je Hrvatska policija smatrala da Lukaića treba privesti. „Nemam točnih informacija o čemu se radi. Znam samo da se radi o čestitom i poštenom čovjeku“, kazao je Bastašić.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji se također nalazi u koloni koja obilježava stradanje u Drugom svjetskom ratu rekao je da je informiran o hapšenju Lukaića, te da su već pokrenute određene aktivnosti.

 

#BiH