Članak

Željo ostao bez trenera: Slobodan Krčmarević podnio ostavku

Identična situacija u Željezničaru je bila i prošle godine, kada je Slavko Petrović dobio otkaz uoči utakmice prvog kola domaćeg prvenstva, a ekipu je preuzeo Admir Adžem.

SARAJEVO, (Patria) - Fudbalski klub Željezničar zakazao je vanrednu konferenciju za medije za danas u 17 sati u Plavom salonu stadiona Grbavica.

Medijima će se obratiti šef stručnog štaba Slobodan Krčmarević.

Iako iz kluba sa Grbavice nije objavljeno zbog čega je sazvana vanredna konferencija za novinare, Novinska agencija Patria od izvora bliskih klubu saznaje da bi Krčmarević mogao podnijeti ostavku na mjesto prvog trenera tima.

Navijači nisu zadovoljni izdanjem svoje ekipe u dosadašnjem dijelu nove sezone i iskazali su nezadovoljstvo poslije sinoćnje utakmice protiv Čelika u Zenici, koju je njihov klub izgubio sa 1:0. 

Od istog izvora saznajemo da je Krčmarević odmah nakon sinoćnje utakmice stavio mandat na raspolaganje rukovodstvu FK Željezničar.

Podsjećamo, Krčmarević je preuzeo ekipu Željezničara početkom juna, ali nije uspio ispuniti očekivanja uprave i navijača kluba, pa bi nakon manje od dva mjeseca na klupi tima sa Grbavice mogao otići. 

Srbijanski stručnjak je do sada vodio ekipu u pet zvaničnih utakmica, tri evropske i dvije domaće, u kojima je upisao tri pobjede i dva poraza. Međutim, navijači su potpuno razočarani načinom na koji igra Željezničar, jer čak i u utakmicama u kojima je slavio pobjedu Željezničar nije prikazao neku posebnu igru. 

Identična situacija u Željezničaru je bila i prošle godine, kada je Slavko Petrović dobio otkaz uoči utakmice prvog kola domaćeg prvenstva, a ekipu je preuzeo Admir Adžem. 

Za sada nema nikakvih informacija ko bi mogao naslijediti Krčmarevića na klupi Želje, ukoliko on zaista napusti trenersku poziciju. 

Više informacija bit će poznato na vanrednoj konferenciji za medije u 17 sati.

#Sport