Članak

Musemić: Pobjeđuju pamet i kolektiv, možemo im dati gol

Musemić je kazao kako njegovi izabranici moraju posebno pažnju imati kada je u pitanju ofanzivna linija italijanskog tima.

SARAJEVO, (Patria) - Trener Sarajeva Husref Musemić na današnjoj konferenciji za novinare uoči revanš utakmice drugog pretkola Evropske lige kazao je kako je Atalanta i dalje favorit za prolaz iako je Sarajevo u prvom susretu remiziralo (2:2) te na taj način ostavilo šansu za prolaz dalje.

Musemić je kazao kako njegovi izabranici moraju posebno pažnju imati kada je u pitanju ofanzivna linija italijanskog tima.

- Nemam ništa novo reći. Atalanta je favorit i dalje. Imamo rezultat koji nam daje nadu. Motiva nam neće nedostajati. Utakmica gdje će pobijediti pamet i kolektiv. Mi smo ekipa koja svakome može dati gol, ali je pitanje kako ćemo se postaviti kada izgubimo loptu. Atalanta je jaka, imaju tri sjajna napadača, ali se nećemo predavati i učinit ćemo sve da prođemo. Imat ćemo veliku podršku navijača, što može biti dobro ali i loše ako igrači dozvole da ih publika ponese - rekao je Husref Musemić.

Trener bordo tima je potom govorio o načinu igre.

- Bilo bi suludo napasti takvu ekipu sa ovim rezultatom. Kažem mi svakome možemo postići gol, ali moramo biti dobri kada izgubimo loptu. Važno je da budemo dobri, disciplinovani, i da igrači ne iskaču iz kolektiva. Kako sada stvari stoje neće biti nikakvih promjena u sastavu u odnosu na meč iz Italije. 

Musemić je dobro upućen u dešavanja u italijanskom timu.

- Oni će ubaciti dva nova igrača, Zapattu i Frojrera, barem takve informacije imamo. Oni imaju jake napadače i naš cilj prvi je da ih zaustavimo i onemogućimo da dođu u šanse za gol.

Novinarima se obratio i kapiten ekipe Krste Velkoski.

- Imamo kvalitet, to smo pokazali i tamo. Gubili smo 2:0 vratili se i pokazali da možemo igati protiv svakoga. Mi smo ekipa za velike stvari, to ćemo pokazati sutra, nadam se da ćemo proći dalje - kazao je Krste Velkoski.

#Sport