Članak

Šepić: Zbog čega se kandidati boje javnog sučeljavanja

Povodom sinoćnje debate na Federalnoj TV, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić, komentirao je postupke ovog javnog servisa, strahu njegovih protukandidata,

SARAJEVO, (Patria) - Povodom sinoćnje debate na Federalnoj TV, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić, komentirao je postupke ovog javnog servisa, kako je naveo "strahu njegovih protukandidata", te napuštanju emisije od strane Mirsada Hadžikadića. 

''Svima je jasno da javni servis Federalna TV protežira režimske kandidate, ili kandidate čija je politička stranka ovom kućom upravljala godinama. Favoriziranje istrošenih politika i njihovih kandidata, razdvajanje u debatnim emisijama, samo je još jedan pokazatelj da politika upravlja javnim servisom i ne želi promjene koje narod traži.

Javni servis treba da bude u interesu naroda, a uređivačka politika profesionalna a ne u službi dosadašnjeg sistema koji je unazadio ovu zemlju. Da ne govorimo o RTRS-u koji se ne može nazvati medijem, nego privatnom medijskom toljagom Milorada Dodika, ali i javni RTV servis Federacije BiH potpuno je anahron i u službi režima i istrošenih politika. Narod to prepoznaje i vidi. Zato će reforma i depolitizacija javnih servisa biti u fokusu novoizabranih vlasti i novih politika koje će dobiti šansu na oktobarskim izborima'', istakao je Šepić, te nastavio:

''Razumijem kolegu Hadžikadića, ali mišljenja sam da se treba boriti, ostati u emisiji, narodu treba pogledati u oči i javno govoriti o režimskim medijima", rekao je Šepić. Optužio je druge bošnjačke kandidate za Predsjedništvo: Džaferovića, Bećirevića i Radončića da se boje javnog sučeljavanja."

"Ponovo ih pozivam da se javno sučele i da ne bježe. Neka biraju mjesto i vrijeme'', izjavio je Senad Šepić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

#Izbori2018