Članak

Radončić: Pravimo patriotski koalicioni blok protiv režima koji je upropastio i SDA i BiH

Savez za bolju budućnost BiH nastavio je večeras u Tuzlanskom kantonu s predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u dvoranama bosanskih kulturnih centara u Kalesiji i Živinicama

(Patria) - Savez za bolju budućnost BiH nastavio je večeras u Tuzlanskom kantonu s predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u dvoranama bosanskih kulturnih centara u Kalesiji i Živinicama.

Predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić u svom je obraćanju okupljenim građanima rekao da je došlo vrijeme da se svrgne režim.

- Napravit ćemo patriotski koalicioni blok koji želi novu BiH i spasiti se, ne SDA kao stranke, nego režima koji je upropastio i tu stranku i BiH.

Režim koristi najgore moguće ljude da bi se uklonili rivali tog režima, odnosno alternativa, a mi želimo da budemo alternativa koja se neće svetiti, ali koja će se baviti razvojem i biznisom. Nama niko ne može prigovoriti prljave privatizacije, nama niko ne može prigovoriti slučaj 20 političkih ubistava. Nama niko ne može prigovoriti da je neko iznio nekoliko milijardi i sada ih pokušava vratiti u BiH, a te milijarde bile su namijenjen našim borcima i naoružavanju naših boraca. Sada se bave tajnom policijom. Nemojte misliti da pričam o SDA, riječ je o vrhu SDA, to je režim koji je zarobio i tu stranku – kazao je Radončić.

Dodao je da, kad god koja populacija izađe na ulice da traži svoja prava, vlast odmah vezuje njegovo ime uz proteste.

- Vidjeli ste da je bila pobuna 7. februara 2014. godine, opravdana. Kad god izađe neko na ulicu, oni kažu to je SBB i Radončić. Kada su policajci došli pred Parlament, kažu: Radončić stoji iza policije. Kada su paraplegičari tražili da im se poveća pomoć, rekli su: Radončić ih organizira. I kada su demobilizirani borci došli pred Parlament FBiH, opet kažu: Iza toga stoji Radončić. Oni svugdje vide mene, i meni je kompliment da me vide tamo gdje je nepravda. Nisam ih organizirao, ali ih politički uvijek podržavamo. To je naš narod, to su naši saborci, to su opljačkani ljudi i uvijek ćemo biti na strani njih, a ne na strani režima - kazao je Radončić.

Inače, na skupovima u Kalesiji i Živinicama obratili su se i Bahrudin Hadžiefendić, Elvir Rožnjaković, Nedžad Hamzić, Mirnes Jukanović, Armin Hodžić, Amela Mehmedović i Hidajet Rahimić.

 

#Izbori2018