Članak

Matt Field: Građani, vi 7. oktobra odlučujete kakva će biti BiH u naredne četiri godine

Field je naglasio šta će biti uloga Ujedinejnog Kraljevstva u izbornom procesu i podsjetio na ulogu građana na izborima.

SARAJEVO, (Patria) - Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini, Matt Field obratio se građanima video porukom na lokalnom jeziku uoči Općih izbora koji će se održati 7. oktobra. Field je u obraćanju kazao da upravo građani odlučuju o budućnosti zemlje izlaskom na izbore, prenosi Patria.

- U nedjelju 7. oktobra će građani Bosne i Hercegovine odlučivati u pravcu kojim će se njihova zemlja kretati u naredne četiri godine. Kao diplomata ja neću glasati i ne mogu komentarisati za koga treba glasati. Da ja glasam, zapitao bih se šta želim za svoju djecu, za svoje roditelje, za sebe i za svoju zemlju - kazao je dodavši da se svaki građanin treba zapitati ko ima najbolji plan, ko će napraviti najviše radnih mjesta, poboljšati kvalitetu zdravstva i obrazovanja.  

Field je naglasio šta će biti uloga Ujedinjenog Kraljevstva u izbornom procesu i podsjetio na ulogu građana na izborima.

- Ono što Ujedinjeno Kraljevstvo može uraditi jeste da izbori budu pravedni i slobodni - koliko god je to moguće. Zato smo pomogli ODIHR-u i 'Pod lupom' da osiguraju nezavisne posmatrače, kao i transparentne glasačke kutije. Ostalo je do vas. Vi odlučujete tako što ćete izaći na izbore i glasati. Neizlazak na izbore je prihvatanje statusa quo. Izbore odlučuju oni koji glasaju. Izađite na izbore i osigurajte da o vašoj budućnosti odlučujete baš vi - zaključio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini.

#BiH