Članak

Vojska i Policija Srbije u punoj pripravnosti nakon 'napada' kosovskih specijalaca na Gazivodama

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti,

(Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je načelniku generalštaba Milanu Mojsiloviću stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti zbog napada kosovskih specijalaca na Srbe na sjeveru Kosova, javljaju srbijanski mediji. 

Šezdeset specijalaca Specijalne jedinice policije sa Kosova ROSU ušlo je u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane Gazivode. Srbijanski mediji tvrde da su oni navodno opkolili jezero i uhapsili ljude zaposlene u hidrocentrali.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti, saopštio je MUP.

- Naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti - ističe se u saopštenju srbijanskog ministrstva.

#Region