Članak

USAID donira novu plivačku opremu za djecu i mlade sa invaliditetom

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) donirat će sarajevskom Plivačkom klubu za osobe sa invaliditetom SPID sportsku opremu.

SARAJEVO, (Patria) - USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) donirat će sarajevskom Plivačkom klubu za osobe sa invaliditetom SPID sportsku opremu.

Sportska oprema biće uručena u ponedjeljak, 1. oktobra 2018. godine na Olimpijskom bazenu Otoka  u 16.00 sati.

Doniranjem sportske opreme i rekvizita za plivače iz Plivačkog kluba SPID Sarajevo

USAID/PPMG želi osigurati jednake uslove treniranja za sve plivače, osobe sa invaliditetom.

Donirani plivački rekviziti kao što su plutače, špagete za plivanje, peraja, osmice, te lopatice za plivanje učinit će treninge kvalitetnijim, obzirom da se radi o specifičnoj populaciji društva, osobama sa različitim vrstama i stepenima invaliditeta.

Plivačima će biti donirani i šorcevi i majice, te kape za plivanje. Plivački klub SPID Sarajevo je prvi i jedini plivački klub za osobe sa invaliditetom u Bosni i

Hercegovini koji okuplja osobe sa različitim stepenima i vrstama invaliditeta te tipične osobe.

 

Klub ima sedamdeset četiri aktivna člana osobe sa invaliditetom iz Živinica, Kladnja, Zenice, Kaknja, Visokog, Gornjeg Vakufa, Istočnog Sarajeva, te svih Općina grada Sarajeva.

Tokom uručivanja prisutnim će se obratiti Amel Kapo predsjednik kluba i Jasmin Bešić, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama.

Vrijednost opreme je 5.500 KM

#BiH