Članak

Od 19 sati Granični prelaz Velika Kladuša/Maljevac otvoren za promet

Nešto ranije veliki broj policajaca pojavio se na prostoru Graničnog prelaza, te dva autobusa, pa je bilo jasno da se priprema akcija sklanjanja migranata sa granice.

VELIKA KLADUŠA, (Patria)- Nakon što su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH izmjestili migrante s lokacije u blizini Međunarodnog graničnog prijelaza Velika Kladuša/Maljevac, od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Granična policija BiH informirana je da će Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša/Maljevac biti otvoren za promet od 19 sati, javili su iz Granične policije.

Nešto ranije veliki broj policajaca  pojavio se na prostoru Graničnog prelaza, te dva autobusa, pa je bilo jasno da se priprema akcija sklanjanja migranata sa granice.

Dobro je što su razgovori sa migrantima urodili plodom, pa policija nije morala upotrijebiti silu. Ova akcija je počela u 16 sati i trajala je 40 minuta. Tokom akcije nije bilo incidenata i svi migranti su izmješteni u halu "Miral".

 

 

#BiH