Članak

Sarajevo Talks: Konferencija o napadima na novinare i slobodi medija

Osim izlaganja specijalnog gosta potvrđeno je učešće predstavnika vodećih medijskih kuća, ambasada i stručnih organizacija koji će učestvovati u raspravi o medijskim slobodama, saopćeno je iz Al Jazee

Smrtonosna cijena izvještavanja - Napad na slobodu medija" tema je konferencije koju organizuje Sarajevo Talks by Al Jazeera Balkans danas, 31. oktobra 2018. godine. 

Učesnik konferencije bit će i Wadah Khanfar, direktor Sharq Foruma i jedan od najutjecajnijih mislilaca u svijetu medija.

Svijet medija u posljednje dvije decenije prolazi kroz ogromne transformacije. Digitalizacija je značajno promijenila medijsku industriju, iako su se mnogi mediji i pojedinci opirali novim tehnologijama i modernizaciji ove branše.

Konferencija "Sarajevo Talks by Al Jazeera Balkans" o napadima na novinare i slobodi medija biti će održana u Memorijalnom centru Kovači.

Specijalni gost je Wadah Khanfar, direktor Al Sharq Foruma, nezavisne mreže posvećene razvoju dugoročnih strategija s ciljem političkog razvoja, socijalne pravde i ekonomskog prosperiteta naroda na Bliskom Istoku.

Prethodno je bio generalni direktor medijske mreže Al Jazeera. Foreign Policy Magazine ga je 2011. godine svrstao na prvo mjesto njihove liste 100 globalnih mislilaca, a bio je i na Forbesovoj listi najuticajnijih ljudi u svijetu.

Osim izlaganja specijalnog gosta potvrđeno je učešće predstavnika vodećih medijskih kuća, ambasada i stručnih organizacija koji će učestvovati u raspravi o medijskim slobodama, saopćeno je iz Al Jazeere Balkans.

#BiH