Članak

SDP, DF i Naša stranka dogovorile zajednički nastup u ZDK

On je najavio da će danas biti održan razgovor s Nezavisnim blokom, a već sutra i sa SBB-om, A-SDA i SBiH. On je podvukao kako će te stranke, koje potpišu tekst Platforme, zajednički nastupiti u vlas

ZENICA, (Patria) - SDP, DF i Naša stranka postigle su dogovor oko zajedničkog nastupa u Zeničko-dobojskom kantonu.

Predsjednik KO SDP BiH ZDK Senaid Begić izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da su ove tri stranke pripremile Platformu od trideset tačaka, ali koja je još u nacrtu te koja će biti dopunjavana u skladu s ishodom pregovora koji tek slijede i s drugim strankama. 

- Taj dan želimo da dočekamo spremni i kao ozbiljan politički blok da ponudimo rješenja. Kao lijevi blok imamo alternativu i tako se i ponašamo. Ako drugu blok, koji je realtivni pobjednik, ne ponudi rješenje, mi ćemo ga ponuditi – izjavio je Begić.

On je najavio da će danas biti održan razgovor s Nezavisnim blokom, a već sutra i sa SBB-om, A-SDA i  SBiH. On je podvukao kako će te stranke, koje potpišu tekst Platforme, zajednički nastupiti u vlasti ili opoziciji. 

Predsjednica KO DF ZDK Alma Kratina dodala je kako su u ovoj stranci svjesni da nemaju kapacitet da predvode blok, ali su vrlo rado uzeli učešće u tom bloku. 

- Mi ćemo napraviti sve što je do nas da bi građani osjetili da smo spremni napraviti drugačiju političku matricu- izjavila je Kratina. 

Kratina je istakla kako se u ovom kantonu stvari mogu mijenjati nabolje, bez obzira šta se događalo na drugim nivoima vlasti. 

- Cilj nam je da stvorimo odnos povjerenja, kojeg trebamo kao partije izgraditi, ali ne sumnjam da je dobra namjera prisutna- zaključila je Kratina. 

Sličnog mišljenja je i predsjednica KO Naše stranke Sanja Renić. Naša stranka će prvi put u ovom kantonu imati zastupnike u skupštini.

- Veoma smo zadovoljni dosadašnjim razvojem događaja. Ovo je historijski momenat za ZDK i grad Zenicu za naredne izbore, da se nešto promijeni. Ne smijemo propustiti ovu šansu – kazala je Renić.

#BiH