Članak

Muriz Memić i Davor Dragičević poslali zajedničku poruku građanima Bosne i Hercegovine

Očevi ubijenih mladića Dženana Memića i Davora Dragičevića zahvalili su danas svim građanima Bosne i Hercegovine koji im daju podršku u potrazi za „ubicama njihovih sinova“, javlja Patria.

SARAJEVO, (Patria) - Očevi ubijenih mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića, Muriz i Davor zahvalili su danas svim građanima Bosne i Hercegovine koji im daju podršku u potrazi za „ubicama njihovih sinova“, javlja Patria.

Sa spomen obilježja Dženanu Memiću u Velikoj aleji na Ilidži oni su poslali zajedničku poruku da nikada neće odustati od pravde, te izrazili nadu da će ubice njihove djece biti privedeni pravdi.

„Želim da pozdravim sve građane Sarajeva, Banja Luke i cijele Bosne i Hercegovine sa ovog mjesta gdje stojimo brat Muriz i ja. Hvala vam na podršci Murizu i meni“, rekao je Davor Dragičević, nakon čega je pozvao građane Sarajeva da podrže Muriza u njegovoj daljnjoj borbi za pravdu.

„Njegov sin je ubijen kao i moj. Mi ćemo ići do kraja. Zbog toga nam treba vaša podrška“, rekao je Dragičević.

„Pozdravljam sve Banjalučane koji će i večeras održati skup „Pravda za Davida“ iako Davor nije u Banja Luci. ""Pravda za Davida“ i "Pravda za Dženana" nikada neće stati“, rekao je Muriz Memić.

Dženan Memić (22) nastradao je u februaru 2016. godine. Mladić je preminuo od posljedica povrede glave, ali nadležne institucije još nikada nisu otkrile na koji način je došlo do povrede. Porodica i prijatelji ukazuju na ubistvo, optužujući Tužilaštvo i MUP Kantona Sarajevo da su istragu odveli u krivom smjeru. 

Tijelo Davida Dragičevića (21) pronađeno je 24. marta u rječici u Banja Luci, a tek pod pritiskom porodice i javnosti početkom jula je slučaj okvalifikovan kao ubistvo po nepoznatom počiniocu. Porodica ubijenog mladića od samog početka tvrdi da je on otet, mučen i na kraju brutalno ubijen za šta su direktno optužili vrh MUP-a RS. 

#BiH