Članak

Dunović čestitao Dan državnosti BiH

Drage građanke i građani Bosne i Hercegovine želim vam sretan Dan državnosti, uz želje da naša zemlja ostane nepodjeljena i na putu jedinstva.

SARAJEVO, (Patria) - Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović uputio je svim građanima BiH čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 

- Namjera mnogih danas je porazna, pokušava se poništiti sjećanje na jedinstvenu i multietičnu Bosnu i Hercegovinu, državu kakva je bila i kakva uvijek treba da bude. Ne dozvolimo da prelijepu zemlju dobrih ljudi i prepoznatljive istorije unište oni loših namjera i ličnih interesa.

Drage građanke i građani Bosne i Hercegovine želim vam sretan Dan državnosti, uz želje da naša zemlja ostane nepodijeljena i na putu jedinstva.

Povodom oblježavanja državnog praznika potpredsjednik Dunović će u nedjelju, 25. novembra, položiti cvijeće na spomen-obilježja u Sarajevu, te prisustvovati prijemu u Predsjedništvu BiH. 

Savez za bolju budućnost čestitao uputio je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine, u zemlji i inostranstvu, povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

- Na ovaj historijski dan potvrđena je državnost Bosne i Hercegovine i njen teritorijalni integritet, a pred nama je zadaća da odlučno i zajedničkim naporima izgradimo prosperitetniju budućnost, osiguramo dugoročnu stabilnost i ravnopravnost svih građana i naroda u našoj zemlji.

#BiH