Članak

Sastanak Čovića i Izetbegovića u petak u Mostaru

Sastanak će biti održan u Gradskoj vijećnici. Čović je ranije održao sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i dogovorio zajedničku saradnju. Obojica su poručili da za formiranje vlasti na

SARAJEVO, MOSTAR - (Patria) - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović potvrdio je danas medijima da će u petak 30. novembra u Mostaru biti održan sastanak sa predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem. 

Sastanak će biti održan u Gradskoj vijećnici. Čović je ranije održao sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i dogovorio zajedničku saradnju. Obojica su poručili da za formiranje vlasti na državnom nivou čekaju trećeg partnera i da im je svejedno ko će to biti. Izetbegović je danas kazao da je SNSD nezaobilazan u formiranju državne vlasti. Pozvao je blok koji čine SDP BiH, DF i Naša stranka na saradnju, te je već održao sastanke sa Nikšićem i Komšićem.  

Čović je ranije u Mostaru imao susret i sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, ali su detalji tog sastanka ostali nepoznati. 

U Državnom parlamentu SDA ima devet zastupnika, HDZ BiH pet, SNSD šest zastupnika s tim da je Obren Petrović napustio SDS i pridružio se SNSD-u. SNSD je dogovorio i saradnju sa Socijalističkom partijom i DNS-om koji imaju po jednog zastupnika. 

#BiH