Članak

U Mostaru osvanuo transparent podrške ratnim zločincima

Transparent je postavljen noć uoči prve godišnjice presude Jadranku Prliću i drugima u Hagu.

MOSTAR, (Patria) - Na ogradi biskupske rezidencije u Mostaru postavljen je transparent na kojem piše ”UZP će pasti ko Stari most ’93”.

Transparent je postavljen noć uoči prve godišnjice presude Jadranku Prliću i drugima u Hagu.

Ovo nije prvi put dana istom mjestu na ogradi ispred zgrade Biskupije u naselju Balinovac osvane transparent s porukom podrške nekom od ratnih zločinaca iz tzv. Herceg-Bosne.

Podsjećamo, na istom mjestu je prošle godine pred izricanje presude osvanuo transparent "Oni dolaze", zatim je isticana poruka "Heroji, čekamo vas". 

Pored toga na istom mjestu su jedna pored druge postavljanje zastave tzv. Herceg-Bosne i Katalonije kao podrška nezavisnosti Katalonije. 

Prije desetak dana istaknuta je poruka "Maka s ponosom te očekujemo" u znak podrške osuđenom ratnom zločincu Marku Radiću, kojem je Hrvatska smanjila kaznu.

Podsjećamo, Županijski sud u Zagrebu preinačio je presudu sa 21 na 12 i po godina zatvora Marku Maki Radiću, kojeg je Sud BiH proglasio krivim zbog ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima u Mostaru obrazlažući odluku time da Hrvatska ne priznaje kvalifikaciju UZP.

#BiH