Članak

Zvizdić: U EU se često govori o BiH bez predstavnika naše zemlje

U Sarajevu je održan sastanak ambasadora država članica EU u Političkom i sigurnosnom odboru (PSC) Evropske unije sa ministrima Bosne i Hercegovine

SARAJEVO, (Patira) - U različitim institucijama EU često se koriste neargumentirani, netačni podaci, posebno kada govorimo o terorizmu, ekstremizmu ili bilo kojem obliku radikalizacije u BiH, a da na takvim sastancima ne prisustvuju predstavnici BiH“, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, nakon sastanka sa ambasadorima država članica EU u Političkom i sigurnosnom odboru (PSC) Evropske unije, održan danas u Sarajevu.

Osim Zvizdića, na sastanku su prisustvovali i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar pravde Josip Grubeša i ministar sigurnosti Dragan Mektić.

Teme razgovara bile su i pitanja regionalne sradnje i odnosi BiH sa susjedima. Na sastanku se razgovaralo i potezima Kosova i uvođenja stopostotnih carina na proizvode koji dolaze i BiH. Govorili su i o segmetnu pravosuđa, slobodi medija i ukupnoj političkoj situaciji u zemlji.

#BiH