Članak

Ko je Edin Forto: Od realnog sektora do političkog konsultanta u New Yorku

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović potvrdio je danas da je Edin Forto zvanično kandidat za premijera Kantona Sarajevo.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović potvrdio je danas da je Edin Forto zvanično kandidat za premijera Kantona Sarajevo.

Prethodnih dana u medijima se špekulisalo da bi kandidat Naše stranke Edin Forto mogao biti mandatar za sastav nove Vlade KS, a to je sada dobilo i službenu potvrdu.

Forto je rođen 1972. u Sarajevu. Više od 10 godina radi u građevinskom sektoru u BiH,  prije toga je radio kao politički konsultant u New Yorku.

Diplomirao je na Fakultetu za medije i novinarstvo na University of North Carolina at Chapel Hill. U Sjedinjenim Američkim Državama je završio i postdiplomske studije. Na Fakultetu za međunarodne poslove na njujorškom Columbia University radio je kao politički analitičar u Eurasia Group, konsultantskoj firmi u New Yorku.

Na izborima 2014. godine izabran je za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. U istom mandatu je i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije u Klubu Ostalih. U Našoj stranci radio je volonterski na pitanjima privrede i ekonomije, kao i organizacije stranke.

#BiH