Članak

Kojović: Zbunjen sam pozivom Bakira Izetbegovića

Oni koji sebe proglašavaju izbornim pobjednicima imaju pravo da urade isto ono što smo mi uradili u kantonima, da pokušaju okupiti većinu, i da već počnemo formirati zakonodavna tijela i vlade, zaklju

SARAJEVO, (Patria) - Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke kazao je da je danas održan prvi sastanak BH bloka (NS; DF i SDP) sa jednom političkom strankom Savezom za bolju budućnost odnosno sa predsjednikom Fahrudinom Radončićem. 

- Ove tri stranke spajaju određene vrijednosti koje dijelimo i put kojim mislimo da BiH treba ići u narednom periodu. Pobornik sam mišljenja da sa političkim neistomišljenicima treba razgovarati.

Kojović je kazao da će BH blok obaviti razgovore sa svim akterima koji su prisutni na federalnom i državnom nivou i da vide kako će se dalje ponašati.

Predsjednik Naše stranke kazao je da je zbunjen izjavom Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA da će i Našu stranku pozvati na razgovor kao što je to učinjeno sa SDP-om i DF-om.

- Neki njegovi važni ljudi ne tako davno su govorili da jedina stranka s kojom ne žele razgovarati o potencijalnoj koaliciji je Naša stranka. Drago mi je da je to prevaziđeno unutar SDA. Da li ćemo se dogovoriti, ja čisto sumnjam, ali određena promjena kulture u političkom životu razgovori, otvoreni razgovori o svim pitanjima i pokušaj traženja rješenja koja će biti neki kompromis između građanskog i stranaka koje predstavljaju nacionalne kolektivitete je poželjno u ovoj zemlji.

Oni koji sebe proglašavaju izbornim pobjednicima imaju pravo da urade isto ono što smo mi uradili u kantonima, da pokušaju okupiti većinu, i da već počnemo formirati zakonodavna tijela i vlade, zaključio je Kojović. 

#BiH