Članak

SDA traži da Klub Hrvata u Skupštini ZDK vode zastupnici iz HDZ-a

Stranka demokratske akcije (SDA) predložila je u četvrtak da predsjednik i potpredsjednik Kluba Hrvata u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) budu zastupnici iz HDZ BiH.

ZENICA, (Patria) - Stranka demokratske akcije (SDA) predložila je u četvrtak da predsjednik i potpredsjednik Kluba Hrvata u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) budu zastupnici iz HDZ BiH.

Klub Hrvata u Skupštini ZDK broji devet članova; tri su iz HDZ-a, dva iz SDP-a te po jedan zastupnik iz SDA, SBB-a, Naše stranke i DF-a.

Na sjednicu Kluba Hrvata održanoj u četvrtak prije sjednice Kantonalne Skupštine, na kojoj je planirano izabrati rukovodstvo Kluba, nisu došli zastupnici iz HDZ-a; Ivo Tadić, Andrej Kajić i Vedrana Dugonjić.

Mirela Bukva (SDA), kao članica Kluba Hrvata predložila je da i predsjednik i zamjenik Kluba Hrvata budu imenovani iz HDZ-a, premda se zastupnici te stranke nisu ni pojavili na sjednici Kluba. Takav prijedlog nije dobio podršku ostalih članova Kluba. Za predsjednika Kluba Hrvata u Skupštini ZDK izabrana je Vlasta Kalas iz DF-a i Vedran Kaser (SDP) za zamjenika predsjednika Kluba. 

#BiH