Članak

Davor Dragičević: Šta Vučić ima da traži ovdje? Ko je on? I on će tamo dobit šta treba!

Dragičević je za TV1 potvrdio da ima veze sa Sarajevom, ali ne na način kako ga optužuju.

BANJA LUKA, (Patria) - Oni su privatizovali državu, ovo nije njihova država. Institucije su zločinačke i nisu u službi države. Ne poštuje se zakon, Ustav, ovo nijedno obilježje države nema”, rekao je za TV1 otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević, koji mjesecima na Trgu Krajine u Banja Luci zajedno sa hiljadama sugrađana traži istinu u obistvu sina, optužujući policijski i politički vrh Republike Srpske da su saučesnici u zločinu.

Dragičević nije imao nove informacije o navodima da je tokom protesta u Banja Luci prije nekoliko dana, kada je on uhapšen, učestvovala i policija iz susjedne Srbije, što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić demantovao, ali je imao poruku za predsjednika Vučića: “Šta Vučić ima da traži ovdje? Ko je on? I on će tamo dobit šta treba”, rekao je Dragičević, prenosi Oslobođenje.

Dragičević je za TV1 potvrdio da ima veze sa Sarajevom, ali ne na način kako ga optužuju.

“Naravno da imam veze sa Sarajevom. Rođen sam u Sarajevu. Moj advokat je iz Sarajeva, a rođen je u Banjaluci”, rekao je otac ubijenog mladića.

“Razgovor sa Željkom Komšićem je bio čisto ljudski, govorili smo o koracima koje će preuzeti i onima koji su već preuzeti. (…) Kompromisa nema sa ubicama i zločincima”, rekao je Dragičević, odgovarajući na pitanja o razgovoru sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, prenosi Patria.

#BiH