Članak

Sastanak HDZ-a BiH i HDZ-a 1990: 17, a ne 12 li 13 delegata u Domu naroda FBiH!

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak rukovodstva HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, predvođena predsjednicima Draganom Čovićem i Ilijom Cvitanovićem.

MOSTAR, (Patria) - U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak rukovodstva HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, predvođena predsjednicima Draganom Čovićem i Ilijom Cvitanovićem.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji dvaju stranaka, ali i nužnosti izmjena Izbornog zakona i Ustava kako bi se BiH konačno stabilizirala i dobila, kako je saopćeno, legitimno predstavljanje tako da Hrvati, kao i drugi, mogu birati svog člana Predsjedništva BiH, da Hrvati mogu birati svojih 17, a ne 12 ili 13 legitimnih predstavnika u Federalni Dom naroda.

Delegacije su se složila kako se moraju konačno spriječiti bilo kakve zlouporabe u izbornom procesu, ali i da izmjene Izbornog zakona može donositi isključivo Parlamentarna skupština BiH, na čemu će se i dalje insistirati.

Stranačka izaslanstva i danas su pozvala izabrane predstavnike ostala dva konstitutivna naroda kao i predstavnike međunarodne zajednice da se zajednički postigne dogovor oko izmjena Izbornog zakona BiH na načelima legitimnog predstavljanja na svim administrativno političkim razinama, sukladno odluci Ustavnog suda BiH.

#BiH