Članak

Stanivuković se javio s nepoznate lokacije: Nećete me ušutkati

Nešto kasnije banjalučka policija objavila je i potjernicu za poslanikom u NS RS Draškom Stanivukovićem iz PDP-a. Vijest o potjernici Stanivuković je dočekao tokom obraćanja javnosti putem službenog F

BANJA LUKA, (Patria) - Policijska uprava Banja Luka izdala je danas saopćenje u kojem stoji kako je raspisana potjernica za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za D.D., S.M., A.G., S.B., i NJ.T. svi iz Banje Luke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima. Policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja - saopćeno je iz MUP-a RS-a. 

Iako je policija objavila samo inicijale osoba, aktivisti okupljeni oko grupe Pravda za Davida putem društvenih mreža upoznali su javnost da je riječ o Davoru Dragičeviću, Steli Milanović, Aleksandru Gluviću, Stefanu Blagiću i Njegošu Tomiću.

Član grupe "Pravda za Davida" Aleksandar Gluvić javio se Policijskoj upravi Banja Luka, gdje se nalazi na ispitivanju. Gluvić je putem svog Facebook profila, prije nego što se predao, obavijestio javnost kako sa svojim advokatom ide u PU Banja Luka.

Nešto kasnije banjalučka policija objavila je i potjernicu za poslanikom u NS RS Draškom Stanivukovićem iz PDP-a. Vijest o potjernici Stanivuković je dočekao tokom obraćanja javnosti putem službenog Facebook profila sa nepoznate lokacije.

"Čuj raspisali potjernicu? Nisam u svojoj kući niti ću biti večeras, a njima ću doći kad mi se bude dalo. Nemam vremena, ministre, zauzet sam, pričam s narodom. To je prkos, ponos, dostojanstvo", poručio je Stanivuković.

Kako je poručio tokom video obraćanja uživo na Facebooku sa nepoznate lokacije, bori se na način na koji može, te dodao da ima uslove da se ne bori.

"Moj cilj je da izgradimo novi, bolji sistem, da natjeramo institucije da rade. Ja nisam foler. Postavljam pitanje, gdje je Davor, što hapsite mlade ljude? Pamtimo i mi vas koji radite protiv ove zmelje. Najgore mi je kad mi neko kaže da se pravda traži u institucijama? Ko je ubio Milana Vukelića? Nećete me natjerati da se loše osjećam, nikada me nećete zaustaviti. Vidim ja taj vaš strah, ali baš me briga", poručio je Stanivuković.

On je istakao da ga neće ušutkati, te je upitao vlast gdje se nalazi Davor Dragičević.

"Opet pitam gdje je Davor? Porodica Vukelić je išla preko institucija, još ne znamo ko je ubio čovjeka. Jučer je narod dokazao, poruka vam je poslana, što nas više ugnjetavate mi ćemo biti više slobodniji. Ja se nikad ne povlačim. Ja ostajem dosljedan, spreman da se borim, bez kompromisa. Uvijek neko postoji neko ko će neku stvar da izmisle. Ali, ako imamo velikog neprijatelja, moramo se držati zajedno, bez obzira ko koga i koliko volio. Imamo viši cilj i ključno je da budemo zajedno. Protivnik naš, ove zemlje i svih su ljudi koji su mnogo jaki. Ako ne budemo ujedinjeni, nema šanse da pobjedimo", naveo je Stanivuković.

Stanivuković je istakao kako nema informacija o Davoru Dragičeviću nti gdje se on nalazi.

"Njega dobiti ne mogu, volio bih da znam, brinem. Ne znam kako ga nema. Pojavila se informacija da je uhapšen, policija odjednom napala trg. Pojavila se informacija da sam namjerno izazvao pijanstvo kako bih bio uhapšen. Ovo sve radim isključivo zbog višeg cilja. Kad budem sutra gradonačelnik, protestvovat ću direktno protiv Dodika. Šta dalje, dragi narode? Dići se do kraja. Hodali smo mirno, stajali na trgu mirno", poručio je Stanivuković.

#BiH