Članak

Nezavisni odbor ocjenjuje rad policijskog komesara Mevludina Halilovića

Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo na sutrašnjoj sjednici razmatrat će rad policijskog komesara Mevludina Halilovića za 2018. godinu

SARAJEVO, (Patria) - Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici u utorak razmatrat će rad policijskog komesara Mevludina Halilovića za 2018. godinu, potvrđeno je za agenciju Patria.

S obzirom da je jedan od članova NO Admir Katica podnio ostavku na mjesto člana NO kada je imenovan za ministra unutrašnjih poslova, sjednici će prisustvovati šest članova. 

Ocjena rada može biti zadovoljava ili ne zadovoljava, a zatim se ocjena šalje komesaru, ministru MUP-a i Vladi KS. Da bi prijedlog ocjene rada bio usvojen pet članova mora podržati odluku. Ukoliko ocjena rada bude nezadovoljavajuća u tom slučaju bit će pokrenuta smjena komesara Mevludina Halilovića te raspisan novi konkurs. 

Svaki član NO dužan je obrazložiti svoju ocjenu rada policijskog komesara. 

Halilović je od novembra 2016. godine bio v.d. policijskog komesara nakon smjene Vahida Ćosića, a zvanično je imenovan nakon provedene konkursne procedure u maju 2017. godine. Halilović je do imenovanja za policijskog komesara bio načelnik Sektora uniformisane policije u MUP-u KS. 

#BiH