Članak

Delegatima Doma naroda dodijeljeni mandati

Nakon dodjeljivanja mandata uslijedit će i konstituirajuća sjednica ovog doma.

SARAJEVO, (Patria) - Novoizabranim delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uručena su uvjerenja o dodijeljenim mandatima, koja im je uručio predsjednik CIK-a Branko Petrić te članovi CIK-a.

Nakon dodjeljivanja mandata uslijedit će i konstituirajuća sjednica ovog doma.

Klub Bošnjaka u državnom Domu naroda činit će tri delegata iz SDA i to Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić i Amir Fazlić, te delegat iz SDP-a BiH Denis Bećirović i delegat SBB-a Fahrudin Radončić.

Denis Bećirović zbog smrtnog slučaja u porodici nije prisustvovao današnjoj dodjeli mandata.

Klub Hrvata u Domu naroda BiH činit će četiri delegata iz HDZ-a BiH i to Dragan Čović, Lidija Bradara, Marina Pendeš i Bariša Čolak, te Zlatko Miletić iz DF-a.

Na osnovu izbora u Narodnoj skupštini RS u Klub Srba u Domu naroda BiH sjedit će četiri delegata iz SNSD-a i to Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović i Lazar Prodanović, te Mladen Bosić iz SDS-a.

U rukovodstvu novog saziva Doma naroda BiH, prema dosadašnjim najavama, sjedit će Nikola Špirić, jedan od potpredsjednika SNSD-a, Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Na čelo Kluba Hrvata trebalo bi da zasjedne aktuelni predsjednik Doma naroda BiH Bariša Čolak, šef Kluba Bošnjaka moga bi biti Asim Sarajlić, a šef Kluba Srba tražit će se između Dušanke Majkić i Sredoja Novića. 

#BiH