Članak

Vlada KS potvrdila negativnu ocjenu komesara Mevludina Halilovića

Više od stotinu policajaca i uposlenika Uprave policije okupilo se u parku ispred zgrade Vlade KS.

SARAJEVO, (Patria) - Vlada KS potvrdila je negativnu ocjenu rada policijskog komesara Mevludina Halilovića nakon što je Nezavisni odbor njegov rad za 2018. godinu ocijenio nezadovoljavajućim. Halilović će imati rok od osam dana za prigovor. 

Više od stotinu policajaca i uposlenika Uprave policije okupilo se u parku ispred zgrade Vlade KS pružajući podršku komesaru Haliloviću. Kako su kazali, negativna ocjena NO nije samo ocjena rada komesara već cijele Uprave policije. 

Komesar Halilović u utorak je održao press konferenciju na kojoj je kazao da je njegova smjena politički motivirana navodeći da su pojedini članovi NO od njega tražili određene usluge što je on odbio. Ubrzo nakon toga uslijedila je negativna ocjena rada policijskog komesara. 

Podsjećamo, ovo je u tri godine druga smjena policijskog komesara. U novembru 2016. godine smijenjen je Vahid Ćosić, a za v.d. imenovan Halilović kao načelnik Sektora uniformisane policije. Ukoliko Halilović bude smijenjen novi v.d. trebao bi biti Džafer Hrvat, načelnik Sektora uniformisane policije. 

#BiH