Članak

Općina Stari Grad pomaže porodici Karahmet nakon požara u porodičnoj kući

Odobrena sredstva porodici Karahmet bit će osigurana u što kraćem roku kako bi im se osigurali adekvatni uslovi za život.

SARAJEVO, (Patria) - Porodica Karahmet, koja živi u naselju Mihrivode, 17. marta ostala je bez krova nad glavom kada je izbio požar na njihovoj porodičnoj kući. Požar je ostavio pustoš, izgorjelo im je sve i žive u izuzetno teškim uslovima. Nalogom općinskog načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića, ovoj porodici hitno će biti odobrena sredstva u iznosu od 4.000 KM za neophodne radove sanacije njihove kuće.

Porodicu Karahmet obišli su danas sekretar organa državne službe Općine Stari Grad Alma Destanović i pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove Adis Hadžović gdje su se na licu mjesta uvjerili u uslove u kojima boravi ova porodica i posljedice požara.

Karahmeti su u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji i imaju dva bolesna člana porodice, te im je potrebna svaka vrsta pomoći kako bi se sanirala šteta na objektu. Otac porodice, Meho Karahmet je dugogodišnji srčani bolesnik i dijabetičar, a prije mjesec dana, nakon kratke bolesti umrla mu je supruga. Također, prije nekoliko godina Mehi je preminuo sin od cerebralne paralize, a drugi sin ima dijagnozu multiple skleroze. Meho ima i kćerku koja je studentica i koja je u požaru ostala bez knjiga i druge školske opreme.

Odobrena sredstva porodici Karahmet bit će osigurana u što kraćem roku kako bi im se osigurali adekvatni uslovi za život.

#BiH