Članak

Beograd: Novi protest "Jedan od pet miliona"

Bit će to 17. protest, a prije završetka protestne šetnje ispred zgrade Vlade planiran je performans "Dnevnik slobodne Srbije" kod zgrade RTS-a. 

BEOGRAD, (Patria) - U Beogradu će i danas biti održan protest "Jedan od pet miliona", na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Bit će to 17. protest, a prije završetka protestne šetnje ispred zgrade Vlade planiran je performans "Dnevnik slobodne Srbije" kod zgrade RTS-a. 

Prema najavama, na skupu bi se trebali obratiti historičar Čedomir Antić, glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić, te jedan od organizatora Miodrag Simović. Na performansu "Dnevnik slobodne Srbije" govoriće predsjednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i predsjednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić. 

Protestna šetnja ove subote predviđena je Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom ulicom do zgrade Vlade. Na protestu 16. marta demonstranti su predvođeni opozicionim liderom Boškom Obradovićem ušli u zgradu RTS i tražili gostovanje u informativnom programu kako bi iznijeli zahtjeve onih koji protestuju od decembra prošle godine. 

U nedelju 17. marta Savez za Srbiju je organizovao protest ispred predsjedništva Srbije tokom konferencije za novinare predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom su se okupljeni uputili ka stanici policije "29. novembar" da traže oslobađanje učenika i studenata koje je prethodnog dana uhapsila policija zbog ulaska u zgradu RTS-a. 

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" traže fer i slobodne izbore, slobodne medije šest do devet mjeseci prije izbora, smjenu državnog vrha, kao i razotkrivanje ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

#Region