Članak

Njemačka ambasadorica Hohmann posjetila Centralu Nezavisnog bloka

U svom nadahnutom i otvorenom izlaganju ambasadorica Hohmann je naglasila nekoliko bitnih stvari.

Nezavisni blok je imao priliku ugostiti Nj.E. Christiane Hohmann, ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.  U Centrali Stranke, domaćini ambasadorici Hohmann su bili predsjednik NB-a, Senad Šepić,
te članovi rukovodstva i izabrani zvaničnici Nezavisnog bloka iz cijele BiH, koji su prisustvovali predavanju i debati sa ambasadoricom Hohmann na temu “EU put Bosne i Hercegovine i uloga Njemačke u tom procesu“.

“Nezavisni blok je nastao kao otpor postojećim, lošim politika i ideja koja želi izgraditi novi narativ i politiku koja će, istinski i bez figa u džepovima, voditi BiH u Evropsku uniju. Na tom putu, korist moraju imati svi građani naše zemlje, a ne korumpirane elite koje namjerno i koče našu zemlju na evropskom putu, jer se boje pravne države i vladavine institucija. Nezavisni blok, zato i jeste svojevrstan Pokret za Evropu, a Njemačka je veliki prijatelj i podrška našoj zemlji u tom procesu",  izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka. 

U svom nadahnutom i otvorenom izlaganju ambasadorica Hohmann je naglasila nekoliko bitnih stvari.

“EU put Bosne i Hercegovine će biti dug, težak i mukotrpan, ali će sigurno donijeti dobro za građane BiH. Velike promjene su neophodne u gotovo svim poljima sadašnjih socio-ekonomskih politika BiH, ali i ustava prije konačnog pristupanja EU. Njemačka u potpunosti podržava EU put BiH, ali vlasti naše zemlje moraju odgovornije raditi na tom putu i pokazati, ne samo verbalno interesovanje, nego konkretne korake i mjere koje će BiH na tom putu voditi do konačnog cilja, a to je punopravno članstvo u Evropskoj uniji.”

Nakon uvodnog izlaganje, otvorena je diskusija u kojoj su učestvovali prisutni članovi rukovodstva NB-a koji su tražili dodatne informacije vezane za ubrzavanje EU puta BiH, ali i poboljšanju saradnje između dvije prijateljske zemlje, BiH i Savezne Republike Njemačke.

#BiH