Članak

U okviru kampanje 'Trčim za nekog sa autizmom' do sada prikupljeno više od 18.000 KM

I ove godine su trkači i trkačice pokazali dobru volju i veliko srce da pomognu naš rad i edukaciju djece u EDUS programu.

(Patria) - Preko 150 trkača i trkačica se 20. 4. odlučilo trčati Heineken 0.0 5K Spring Run u plavoj majici kao učesnici kampanje “Trčim za nekog sa autizmom”. Plavi trkači i trkačice su prodajom svojih kilometara prikupljali donacije za edukaciju 116 mališana sa poremećajima i poteškoćama u razvoju koji pohađaju EDUS program kroz ranu intervenciju, predškolski i školski program.
Zahvaljujući svim učesnicima do sada je prikupljeno preko 18.000 KM, dok će se finalni iznos objaviti nakon prispjeća svih uplata.

Zbog velikog broja upita i predstojećih praznika iz Udruženja EDUS- EEDUKACIJA ZA SVE javljaju da se rok za uplatu donacija od prodanih kilometara porodužava do utorka, 07.05.2019. godine. 

Uplate se mogu izvršiti na: 161 000 008 967 04 97 (Raiffeisen Bank BiH); svrha uplate: Donacija za trku.

Za zahvalu plavim trkačima i trkačicama i svim kupcima kilometara na nesebičnom zalaganju, trudu i angažmanu Udruženje EDUS-EDUKACIJA ZA SVE organizuje zajedničko druženje koje će biti organizovano u nedjelju, 12.05.2019. godine s početkom u 10:00, na parkingu ispred Velike aleje (Ilidža, Vrelo Bosne) u okviru Park Run treninga Udruženja Marathon.

“I ove godine su trkači i trkačice pokazali dobru volju i veliko srce da pomognu naš rad i edukaciju djece u EDUS programu. Kroz druženje uz hranu i osvježenje želimo pokazati našu zahvalnost svima koji su pomogli da se ova plemenita akcija realizuje sa ovakvim uspjehom, te ovom prilikom pozivamo sve koji su učestvovali u kampanji “Trčim za nekoga sa autizmom” bilo kao trkači ili kupci kilometara da nam se priduže”, rekla je Nirvana Pištoljević, izvršna direktorica Udruženja EDUS-Edukacija za sve.

Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon je rekao da je sretan da je kampanja Trčim za nekoga sa autizmom imala veliki odjek i ove godine.

“Zaista nam je drago da naši trkački projekti imaju veliki odziv u zajednici, te da su prilika da pored ulaganja u vlastito zdravlje i dobru formu, trkači pomognu najranjivijim skupinama u našoj zemlji”, istakao je Mujanović.

Kampanja “Trčim za nekoga s autizmom” je relizovana uz podršku Ambasade Australije u Beču, te preko 1000 osoba dobre volje koju su učestvovali kao plavi trkači i plave trkačice ili kupci njihovih kilometara za edukaciju djece s poremećajima i poteškoćama u razvoju.
 

#BiH