Članak

Je li došao kraj Maduru - Guaido: Vojska je prešla na stranu naroda, operacija Liberty je počela

"Danas nam je jasno da su oružane snage sa ljudima, a ne sa diktatorom", rekao je Guaido okupljenima i dodao "znamo da su svi venecuelani za promjenu i Ustav".

SARAJEVO, (Patria) - Juan Guaidó se u poslijepodnevnim satima (po srednjoevropskom vremenu) obratio demonstrantima u Altamiri i poručio da već godinama komunicira sa vojskom, ali da danas zna !da vojska ne podržava diktatora Maduro".

Operacija Liberty je počela, katao je Guaido, prenosi Guardian.

"Danas nam je jasno da su oružane snage sa ljudima, a ne sa diktatorom", rekao je Guaido okupljenima i dodao "znamo da su svi venecuelani za promjenu i Ustav". Guaido je i na Twitteru poručio "Sada je trenutak".

"Ovo je put u jednom pravcu. Budućnost pripada nama: narod i oružane snage ujedinjeni za prestanak uzurpacije", naveo je Guaido na Twitteru.

Brazilski list Folha de Sao Paulo izvještava da je predsjednik Jair Bolsonaro sazvao hitan sastanak o Venecueli. 

Reuters piše da da je vođa opozicionara krenuo iz vojne baze La Carlota u Karakasu.

"Danas je privremeni predsednik Juan Guaido najavio početak operacije Liberty. Američka vlada u potpunosti podržava venecuelanski narod u njihovoj potrazi za slobodom i demokratijom. Demokratija ne može biti poražena", poručio je na Twitteru američki državni sekretar Mike Pompeo.

#Svijet