Članak

Realizovana obuka za policijske službenike na temu ’'Strateški menadžment i strateško planiranje’'

Cilj navedene obuke bio je stručno usavršavanje policijskih službenika i usvajanje novih znanja iz oblasti strateškog menadžmenta i strateškog planiranja.

(Patria) - U periodu od 24. do 27. juna 2019. godine, u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH održana je obuka za policijske službenike na temu ‘’Strateški menadžment i strateško planiranje’’, a koja je organizovana od strane Policije R. Turske. 

Cilj navedene obuke bio je stručno usavršavanje policijskih službenika i usvajanje novih znanja iz oblasti strateškog menadžmenta i strateškog planiranja. Istruktori turske policije su održali prezentacije, te predstavili promjene i napretke ostvarene u ovoj oblasti. Od posebnog značaja je razmjena iskustava i najboljih praksi između policijskih službenika ove dvije zemlje. 

Po okončanju obuke, policijskim službenicima Direkcije su dodijeljeni certifikati o uspješno završenoj obuci. 

Realizacija navedene obuke predstavlja nastavak izuzetno uspješne saradnje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH sa Ambasadom Republike Turske i Policijom Republike Turske. Ovakav vid saradnje i obuke policijskih službenika je od izuzetnog značaja za službenike iz obje zemlje, te će se na obostrano zadovoljstvo nastaviti i u budućnosti.

#BiH