Članak

SDS bira novog predsjednika

Tako će i aktuelni predsjednik Glavnog odbora Milan Miličević i potpredsjednik Mićo Mićić sutra tražiti mjsto predsjednika SDS-a.

(Patria) - Srpska demokratska stranke (SDS) danas u Banja Luci bira predsjednika stranke na Skupštini koja se održava u Banja Luci. Nakon što je od kandidature odustao aktuelni predsjednik SDS-a Vukota Govedarica od trke za predsjednika ove najveće opozicione stranke u RS odustao je i Mićo Mićić. Jedini protivkandidat Mirku Šaroviću, aktuelnom ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine je predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević. 

Govedarica je jučer poslao poruke da bi za stranku najbolje bilo kada bi imala jednog kandidata za predsjednika partije.

Predizborne ankete govore da Šarović ima najviše izgleda da bude predsjednik oko koga će se okupiti članovi SDS-a, premda niko od istaknutijih članova ove partije nije želio komentirati eventualni ishod Skupštine, pa ni sam Šarović.

Šarović je jedan od najboljih ministara u Vijeću ministra BiH u mandatu od 2014. do 2018. godine. Na oktobarskim izborima osvojio je mjesto u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. 
 

#BiH