Članak

Tulić: Najpotresnije svjedočenje o stradanju Srba na Kozari napisao musliman Kulenović

Dodik je u obraćanju na Mrakovici, gdje je danas obilježeno 77 godina od Bitke na Kozari, rekao da je i on dijete Kozare, vaspitan na onome šta ona jeste i šta je dala

SARAJEVO, (Patria) – Bosanskohercegovački glumac Nermin Tulić rekao je danas da je musliman Skender Kulenović napisao najpotresnije pjesničko svjedočenje o stradanju Srba te 1942. godine na Kozari.

„Svašta nešto reče M. Dodik danas na Mrakovici na obilježavanju 77 godina od Bitke na Kozari, samo se ne sjeti da kaže da je ipak Musliman Skender Kulenović napisao 'Stojanku majku Knežopoljku' najpotresnije pjesničko svjedočenje o stradanju Srba te 1942. godine na Kozari“, napisao je Tulić na Twitteru.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na Kozari da historijske činjenice govore o stradanju srpskog naroda, te pozvao Srbe da se odupru podjelama, jer su jedan narod ma gdje živjeli.

Dodik je u obraćanju na Mrakovici, gdje je danas obilježeno 77 godina od Bitke na Kozari, rekao da je i on dijete Kozare, vaspitan na onome šta ona jeste i šta je dala. 

On je rekao da je srpski narod stradao u ratovima u prošlom vijeku i da je NDH pokušala da uništi Srbe, te napomenuo da je u ustaškim logorima ubijen ogroman broj srpske djece. 

„Stradalništvo je dio mog odrastanja, jer su i moji preci stradali u Јasenovcu“, rekao je Dodik i dodao da je ponosan na Srbe koji su uspjeli da se izbore za slobodu. 

Dodik je rekao da su Srbi u bivšoj Јugoslaviji bili satanizovani. 

„Narod Kozare je bio zapostavljen u Titovom režimu, uradit ćemo ovdje da Banja Luka i Prijedor budu povezani autoputem“, rekao je Dodik i najavio dalja povezivanja putnom infrastrukturom.

Bitka na Kozari je bitka iz Drugog svjetskog rata koja se vodila u junu i julu 1942. godine na području oko bosanskohercegovačke planine Kozara između jugoslavenskih partizana s jedne i snaga Sila osovina sa druge strane.
 

#BiH