Članak

Adin Nukić treba pomoć dobrih ljudi

Sve uplate možete izvršiti na broj žiro računa majke Neždeta Nukić, račun otvoren u BBI banci: 1410511001317754

(Patria) - Nukić Adin je dječak koji treba pomoć dobrih ljudi. Adin je iz Breze, a rođen je 11. marta 2009. godine i od samog rođenja je nepokretan, te mu je ustanovljena dijagnoza Cerebralna paraliza i epilepsija. 

Ovaj 10-godišnji dječak redovno pohađa Centar za odrasle i djecu sa posebnim potrebama u naselju Dobrinja, općina Visoko. Jednom puta godišnje dobije korištenje banjskog liječenja, ali ono što je Adinu potrebno je kontinuirano liječenje od strane doktorice fizioterapeuta, koja vježbama radi stimulaciju nervnog sistema, u trajanju od minimalno 6 mjeseci, a nakon toga zavisno od reakcije dječaka Adina, po savjetima doktorice nastaviti liječenje uz nadu da Adni stane na svoje noge. 

Za sada kući radi vježbe po savjetima doktorice, ali ono što dječaku Adinu je potrebno je liječenje kod doktorice fizioterapeuta Božidarke Blečić u Nikšiću (Crna Gora). Liječejnje je zakazano za sredinu mjeseca jula, a potrebna je novčana pomoć porodici dječaka, stoga pokažimo svoju humanost, i pomozimo da 11-godišnji dječak Adin stane na svoje noge, i da se igra sa svojim vršnjacima. 

Sve uplate možete izvršiti na broj žiro računa majke Neždeta Nukić, račun otvoren u BBI banci: 1410511001317754
 

#BiH