Članak

Jarić tvrdi: Tender 'Šuma' naštiman za 'Prointer'

On je naglasio da su određeni uslovi navedeni tako da isključivo pogoduju kompaniji „Prointer“

(Patria) - Vlasnik i direktor kompanije „Planet soft“ Vedran Jarić tvrdi da je cijena od 17 miliona maraka za Integralni informacioni sistem „Šuma Republike Srpske“ prenaduvana, a uslovi u tenderu namješteni za firmu „Prointer“, zbog čega se žalio i nabavka je odgođena do rješavanja žalbe, kako je danas objavio portal CAPITAL.

Jarić kaže da su u tenderu „Šuma“ za izradu Integralnog informacionog sistema stavljeni apsurdni uslovi koje je njegova kompanija pobrojala u žalbi, te da je ubijeđen da će Kancelarija za razmatranje žalbi prihvatiti njihove argumente.

On je naglasio da su određeni uslovi navedeni tako da isključivo pogoduju kompaniji „Prointer“ iz Banja Luke i da se jednostavno niko drugi ne može takmičiti.

„To je klasično naštiman tender za firmu „Prointer“, naše je da se žalimo i vidimo šta će reći Kancelarija za razmatranje žalbi“, istakao je Jarić.

Dodao je da je „Planet soft“ partner SAP-a, koji „Šume“ planiraju da uvedu, a da „Prointer“ to nije i da će vjerovatno kupovati licence od druge firme koja je partner SAP-a.

„Vrijednost nabavke je 17 miliona maraka i to je više nego prenaduvano. Mogu garantovati da će „Planet soft“ taj posao odraditi za pet miliona maraka“, izričit je Jarić.

Dodao je da je „Planet soft“ napravio konzorcijum sa „Atosom“, najvećom softverskom firmom u Evropi, kako bi zajednički nastupili na ovom tenderu „Šuma“, ali da su uslovi takvi da ih ni zajedno nisu mogli ispuniti.

#BiH