Članak

Još se ne znaju uzrok i okolnosti izbijanja požara u kasarni Rajlovac

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je za Patriju da se očekuje konačna tužilačka odluka. 

SARAJEVO, (Patria) – Ni deset dana nakon izbijanja požara u kasarni Rajlovac OS BiH nije poznat uzrok niti okolnosti kako je došlo do požara koji je gasilo šest vatrogasnih ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, potvrđeno je za Patriju iz Ministarstva odbrane BiH. 

U popodnevnim satima 17. septembra požar je izbio u Radionici glavne logističke baze na lokaciji kasarne Rajlovac u objektu broj 15, a na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba. Nije poznato ni da li se iko od pripadnika OS BiH nalazio u objektu u vrijeme izbijanja požara. 

Po nalogu ministrice odbrane Marine Pendeš Oružane snage BiH odmah su formirale Tim za stalno praćenje situacije na terenu i utvrđivanje uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do požara.

„Izdat je zadatak Generalnom inspektoratu MO BiH da utvrdi sve činjenice, okolnosti, moguće propuste u primjeni regulative i eventualnu odgovornost pojedinaca i elemenata sistema“, saopćeno je iz MO BiH 17. septembra kada je i izbio požar u kasarni Rajlovac. 

Daljnji proces istražnih radnji je u nadležnosti Tužilaštva Kantona Sarajevo. Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je za Patriju da se očekuje konačna tužilačka odluka. 

#BiH