Članak

Puljić i Čović održali sastanak

Također, istaknuto je kako se moraju pronaći zajednička rješenja te iskazati spremnost za gradnju iskrenih odnosa i uvažavanja.

(Patria) - Zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu održao je sastanak s kardinalom Vinkom Puljićem. Razgovarali su o aktualnome stanju, te su razmijenili mišljenja o društveno – političkim prilikama u domovini Bosni i Hercegovini.

„Čović je upoznao kardinala Puljića o vođenim razgovorima o implementaciji izbornih rezultata, kako bi se napokon uspostavila učinkovita vlast na svim razinama u BiH, nastavio investicijski zamah, kao i neophodni projekti i reforme. 

Također, istaknuto je kako se moraju pronaći zajednička rješenja te iskazati spremnost za gradnju iskrenih odnosa i uvažavanja. Hrvatska strana nema dvojbi, snažno zagovara ubrzani put euroatlantskih integracija za BiH. Kao izlazak iz krize Čović je naveo isključivo međusobno uvažavanje i zajednički dogovor SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH“, saopćeno je.
 

#BiH